Skip Navigation

Kies taal

VASTZETTEN VAN DRAAGARMEN OP SUB FRAME VAN EEN VOERTUIG

WIST JE DAT ? Advies voor de expert

Wanneer de bussen van de draagarmen volledig vastgedraaid zijn terwijl het voertuig op de brug staat (bv. tekening A positie voertuig op de brug), dan komen de nieuwe draagarmrubbers onder druk te staan wanneer het voertuig terug op de grond staat (tekening B).

MOOG - Tighten Bushing Bolt on Vehicle Sub-Frame - Vastzetten van draagarmen met “hangende” wielen

Deze extra spanning kan leiden tot vroegtijdige slijtage van de rubbers in de draagarmen.

 

OVERZICHT

Wanneer draagarmen op het voertuig gemonteerd worden, draai dan nooit bouten en moeren volledig vast, dit doe je enkel wanneer de wielen op de grond staan. Bv. tekening B.

MOOG - Vastzetten van Draagarmen op Sub Frame van een Voertuig - voertuig op de brug

MONTAGETIPS

Om te strak aandraaien te voorkomen, beperk je het eerste aantrekkoppel tot een minimale waarde waarbij de draagarmrubbers op hun normale positie komen te zitten. Zodra het voertuig volledig in neutrale positie is, kan het definitieve aantrekkoppel worden uitgevoerd.

  • ‘Vooraf vastdraaien’ met een beperkt koppel, terwijl het voertuig op de brug staat (afbeelding A)
  • Pas het uiteindelijke aantrekkoppel toe zodra het voertuig zijn neutrale positie heeft bereikt (afbeelding B)
MOOG - Vastzetten van Draagarmen op Sub Frame van een Voertuig

 

Wanneer draagarmen op het voertuig gemonteerd worden, draai dan nooit bouten en moeren volledig vast, dit doe je enkel wanneer de wielen op de grond staan.


Bijkomende technische ondersteuning vindt u bij Garage Gurus.


De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor ontspannings- en informatiedoeleinden en dient niet te worden gebruikt in plaats van professioneel advies in te winnen bij een erkende technicus of monteur. Wij raden u aan om een erkende technicus of monteur te raadplegen als u specifieke vragen of twijfels hebt met betrekking tot een van de onderwerpen die in dit document aan de orde komen. In geen geval zijn wij aansprakelijk voor enig verlies of schade veroorzaakt door uw vertrouwen op eender welke inhoud.

Aanverwante onderwerpen
Laden...